actueel

2e VNG leergang ‘Iedereen Verandert’

Omdat de eerste leergang goed beviel, herhalen we de leergang in 2019. Het bestaat uit vier bijeenkomsten – eens per maand van mei tot en met juni 2019. Hij is bedoeld voor mensen die concreet met veranderingen in de weer zijn en er alles aan doen om die tot een goed einde te brengen. Dat is belangrijk dan of mensen al veel veranderkennis hebben. We streven naar een kleine, maar ook diverse groep. Dat helpt het leren. De leergang georganiseerd door de VNG academie.

Het is een bijzondere leergang want ik ben er altijd bij, maar ga niet klassiek les geven. De leergang heeft namelijk een masterclass-karakter zoals dat ook geldt bij musici die met hun vakgenoten werken. Die geven dan geen concert, maar helpen vakgenoten met hun vragen en scherpen inzichten aan. Zo zal het ook gaan in deze leergang. Het is een soort ‘flip the classroom’ waarbij het tot je nemen van kennis op het gebied van veranderen door jou gebeurt vooraf aan de masterclasses – dat doe je door zelf het boek ‘iedereen verandert’ door te pluizen. Op de bijeenkomst zelf is dan alle tijd puur voor uitwisseling en verdieping: het leggen van een verband tussen de theorie en jouw praktijk.

Het bovenstaande betekent dat de leergang vooral geschikt is voor mensen die zin hebben zelf energie en tijd erin te steken: het vraagt een actieve houding. De groep zal beperkt zijn in omvang om goede gesprekken mogelijk te maken op de vier bijeenkomsten – elk van een dagdeel: de ochtenden van 7 mei, 21 mei, 11 juni en 25 juni. Hou er rekening mee dat je wat te lezen en te doen hebt tussen de bijeenkomsten.

Zie voor meer informatie en aanmelding, surf de VNG-Academie site.