actueel

Middag over veranderen & communicatie

Op 12 april a.s. organiseert Logeion, als beroepsvereniging van communicatieprofessionals, een middag over wat communicatie betekent bij veranderen. En wat je dan te doen staat als communicatieprofessionals. 

Aanleiding voor de bijeenkomst is het nieuwe boek dat net uit is: ‘Iedereen verandert – Nu wij nog’. En dan vooral het idee dat veel veranderingen en veranderaars vooral lokaal plaatsvinden. Dus niet bovenin bedacht en door communicatieprofessionals uitgelegd aan de organisatie. Nee, ze gebeuren informeel op heel veel plekken door betrokken zelf. Soms in de managementarena, maar nog vaker in werkprocessen en dwars over muren van de organisatie heen. Die verschuiving – noem het een soort democratisering van verandering – is belangrijk en actueel. Maar wat betekent die voor communicatiemensen.

We verkennen dat een middag lang. Ik zal een inleiding geven over hoe verandering anders wordt – naar aanleiding van het nieuwe boek. En ik zal suggereren welke kant het dan wellicht op gaat voor communicatie. Dat wordt vervolgens in groepen verkend. En dat spreken we plenair door. Bij dat laatste pakt Monica Wigman – iemand die zowel van veranderen als communicatie verstand heeft – ook een rol.

De bijeenkomst is in Apeldoorn en je kan je aanmelden via de Logeion-site. De kosten zijn beperkt en je krijgt ook het boek erbij.

Een interview over het thema verscheen – ook als opmaat naar de bijeenkomst – in het vakblad C in maart: klik hier om het te lezen.