publicaties


De kleurentest

Hoe ga je met veranderingen om?

Léon de Caluwé, Hans Vermaak – Twynsta Gudde/Vakmedianet 2001/2016

Dit is een interactieve test die je helpt je een eigen visie op veranderingen in kaart te brengen. De uitslag van de tekst kun je gebruiken om te zien waar jij vooral goed in bent en hoe je je zou willen ontwikkelen. Ook krijg je door de test inzicht in andere visies op veranderen.

Je kan het ook gebruiken om een gesprek met collegae te hebben over elkaars veranderstijl.

Deze kleurentest geeft je een eerste indruk. Natuurlijk heeft elke test ook zijn beperkingen: het hangt allemaal af van hoe goed je jezelf kent. Laat dus anderen de test eens voor je invullen en vergelijk dan de score. Nog betrouwbaarder is om te kijken naar de taal die iemand gebruikt (elke kleur brengt zo zijn eigen jargon mee) of observeren hoe iemand handelt in concrete situaties.

Screen Shot KleurenappDe test is het snelst te doen via een kleurenapp die je gratis in de Appstore of Playstore vindt: deze app heeft ook de mogelijkheid om sneller je resultaten te interpreteren en testresultaten te delen.

De test is echter ook via een website te doen: klik hier voor die versie!

N.B. Je kan ook de test in het Engels doen.

Het kleurendenken komt uitgebreid aan bod in het handboek ‘Leren Veranderen’ en is uitgewerkt in verschillende artikelen, cases e.d. Mocht het naar meer smaken, klik dan bij publicaties op ‘kleurendenken’ en je vindt van alles.

Voor meer achtergrond  over de kleurentest en de interpretatie ervan kan je een hoofdstuk lezen dat specifiek daarop ingaat.