publicaties


Werken met Leren Veranderen

Hanna Boersema-Vermeer, Gertjan de Groot- Vakmedianet, 2016

Ja, het is er van gekomen: een werkboek bij het handboek ‘leren veranderen’. Na veelvuldig verzoek hebben Gertjan de Groot en Hanna Boersema-Vermeer met steun van mij en Leon de Caluwe een werkboek samengesteld met allerlei materialen (aanpakken, oefeningen, beschouwingen, cases) afkomstig van allerlei mensen uit de praktijk – mensen die met het boek werken en erover doceren. Zij vertellen in eigen woorden en op basis van eigen ervaring wat goed voor hen werkt.

Er komt veel aan bod: hoe je diagnosticeert, hoe je met het kleurendenken omgaat, hoe je veranderaanpakken vormgeeft, hoe je veranderingen tot leven brengt. Sommige bijdragen kun je concreet inzetten of navolgen, andere zijn bedoeld ter inspiratie of ter discussie. Je kunt ze gebruiken voor je eigen ontwikkeling, voor een opleiding of voor je veranderteam.

Ook ikzelf heb bijgedragen aan het werkboek: bijvoorbeeld over het ontdekken van veranderpatronen in kleine gebeurtenissen, over weeffouten bij veranderontwerpen. Maar het meeste is nou eens niet van mijn hand.

Je vindt er bijdragen in van onder meer: Andries Baart, Mieke Moor, Ernst Drukker, Erna Scholtes, Rudy Kor, Bart van Rosmalen, Hanneke Elink Schuurman, Hein Abeln, Wouter Landman, Jan Jacob Stam, Odette Moeskops, Gertjan Schuiling, Marijke Spanjersberg, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Petra Haartsen, Theo Hermsen, Birgit Dewez en Peter Rombouts. En meer. Goed gezelschap.

Klik hiernaast om te bestellen en/of er meer informatie over te vinden.

Ook is er een achterliggende website waar extra materiaal en achtergrond te vinden is. En waar Gertjan en Hanna blijven verzamelen. Ook jij kan daar overigens eigen bijdragen. Zij en wij hopen over een paar jaar weer een editie met de beste materialen te delen.

 

  bestel