publicaties


Interactieve website ‘Werken met Leren Veranderen’

Een werkboek voor de veranderkundige

Léon de Caluwé, Gertjan de Groot, Hanna Boersema-Vermeer, Hans Vermaak - Kluwer, 2013

Sinds juni 2013 is de website in de lucht. De site is opgezet als aanvulling op het handboek ‘Leren Veranderen’ dat ik met Léon de Caluwé schreef en herschreef. Er was sinds jaar en dag veel vraag naar werkvormen, cases, columns, literatuur, onderzoek : kortom naar allerlei materiaal en methoden om de theorie nog beter in de praktijk te brengen. Of beter over te brengen aan studenten.

Vorig jaar boden Gertjan de Groot en Hanna Boersema-Vermeer aan om met ons twee als redacteuren op te treden van een site waarin we dit soort materiaal delen, maar vooral ook verzamelen. Dat is mooi want er zijn veel mensen die met het handboek werken en uit eigen ervaring van alles toe te voegen hebben. Iedereen kan via de site meedoen: je kan gratis een account aanmaken, je bijdrage delen en als die geplaatst wordt krijg je ook gratis toegang tot het materiaal van anderen. De redacteuren bewaken dus de kwaliteit: wat niet goed past, komt er niet op. Als het er op staat ben je zichtbaar als cocreator van de site.

Er staat nu al het nodige op maar er zit ook al heel wat in de pijplijn. We verwachten dus binnen een half jaar op tientallen bijdragen te zitten. En dan door te groeien. Kluwer en Twynstra Gudde ondersteunen het initiatief. Ergens hebben we ook het plan om als we veel materiaal hebben er ook een fysiek werkboek van te maken – met de schrijvers van de mooiste bijdragen als gastauteurs. We zullen zien.

Voor nu telt: surf er eens langs en deel je mooiste materiaal!