actueel

Deeltijd Masteropleiding VUCA-Academy

VUCA Academy verzorgt een masteropleiding ‘Managing Information & Sustainable Change’ in samenwerking met de Radboud Universiteit. De gehele opleiding duurt 1,5 jaar, maar kan je ook (los) per semester op intekenen. Er doet een mix van docenten aan mee. Ik mag vijf keer met deelnemers in de slag tijdens het derde semester over onderzoekend werken rondom het hoofdthema van dat semester: het integreren en borgen van vernieuwing.

Ik heb er zin in. De groepen zijn klein, de programmaleiding door Anna Snel is uitstekend en de masteropleiding zit goed in elkaar want bouwt voor op succesvolle eerdere masteropleidingen.

De opleiding is ontwikkeld voor mensen die een stevige rol pakken in het informatietijdperk, verruimt de blikken stevig maar steunt deelnemers ook om concreet ermee aan de slag gaan met die ideeën in hun praktijk. Je kan elk jaar zowel in januari als in juni instappen. Klik hier voor meer informatie over het programma, de brochure en zo meer. 

VUCA Academy staat onder de bezielende leiding van Anna Snel. De term VUCA is een acronym voor ‘volatile, uncertain, complex en ambigious’ en staat daarmee voor veel hedendaagse vraagstukken en het tijdperk waarin we leven. De Academy in de huidige vorm bestaat een paar jaar, maar heeft stevige wortels. Anna leidde jarenlang masterprogramma’s vanuit de Academy for Information & Management waar ze al nauw optrok met Rik Maes. Ze ontwikkelen verzorgen programma’s op het gebied van complexe verander- en innovatievraagstukken in het informatietijdperk. Aan die laatste term zie je dat ze hun wortels dus niet verloren hebben. Maar ook design thinking and ludo techniek (om maar wat te noemen) zit in het hart van hun programma’s.