Associaties

Ik werk als zelfstandige, maar niet alleen.

De meeste werkzaamheden verricht ik in samenwerking met anderen. Er zijn formele samenwerkingsverbanden: organisaties waar ik mee geassocieerd ben, lid van ben of bij geregistreerd ben. Samenwerking vindt verder plaats in een informeel netwerk van verwante adviseurs, opleiders en academici dat veel breder is dan die formele associaties. Tot slot zijn er open opleidingen die ik mee vormgeef of een vaste rol in speel. Ik beperk me hieronder tot langjarige stabiele samenwerkingsrelaties: je komt er meer over te weten door ze aan te klikken.

organisaties

Er zijn drie organisaties waar ik mee geassocieerd ben. Ze helpen mij om voeling te houden, nieuwe mogelijkheden te spotten en initiatieven op te zetten. En vice versa.

Verder heb ik een aantal lidmaatschappen op de grens van wetenschap en praktijk. Zo ben ik lid van de wetenschappelijke raad van de Orde van Organisatie Adviseurs (OOA) en tevens kernlid van de orde. Ik ben lid van de redactieraad van het blad Management & Organisatie, lid van het onderzoeksplatform van Sioo, lid van de Academy of Management. Ik ben als adviseur geregistreerd als ‘certified management consultant’ (CMC) en als opleider opgenomen in het centraal register kort beroepsonderwijs (CRKBO).

beroepsbeoefenaars

Ik werk met veel mensen samen en dat is genieten. Ik wil er hier een aantal noemen waar dat frequent of lang het geval mee is. De meesten zijn niet werkzaam bij bovengenoemde organisaties. Ik kan elk van harte aanbevelen.

open opleidingen

Ik participeer in opleidingen van Sioo en NSOB. Zo ben ik bij NSOB ben ik mede-organisator van de werkplaats en pop up sessies ‘Vrijmoedig Vernieuwen‘. Bij Sioo ben ik nu vooral gastdocent. Voorheen was ik mede-organisator van de de tweejaarlijkse ‘studieweek systeemdenken‘ en het twee weken durende systeemfestival in 2019.  Ik was daar ook tien jaar lid van het kernteam dat de tweejarige masteropleiding ‘Advanced Change Methodologies’ (ACM) voor adviseurs vormgaf. Ook ben ik bij beide organisaties deel van het netwerk van onderzoekers.

Daarnaast ben ik docent in opleidingen van de VUCA Academy, NSO-CNA Leiderschapsacademie en het Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI). Ik neem deel aan collegereeksen en masterclasses georganiseerd door onder meer Vakmedianet. Verder ben ik betrokken als gastdocent bij universiteiten of hogescholen. Dat betreft onder meer de Copenhagen Business School (CBS) en de Vlerick Business School in het buitenland en de Vrije Universiteit, Nyenrode Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam op Nederlandse bodem.

Daarnaast zijn er allerlei incidentele opleidingen, workshops en lezingen. Het meest omvangrijk zijn daarin de theorie-ateliers ‘aan de randen van ons vak’ die ik al een tijd organiseer met Leike van Oss. Waar opleidingen open toegankelijk zijn  kondig ik die aan bij ‘actueel’. Waar die als videocolleges nadien vrij raadpleegbaar zijn, plaats ik ze bij audiovisuele publicaties.