actueel

Studieweek Systemen – zomereditie 2019

De Sioo studieweek systemen komt er weer aan: in de zomer van 2019 doen we hem van 26 tot en met 30 augustus. Dat vindt plaats in een omgeving van bos en terras zodat we net zo veel buiten als binnen kunnen werken. Want werken is het: de week bestaat uit vijf aaneengesloten stampvolle dagen waarin allerlei stromingen van  het systeemdenken langskomen met vele gastdocenten.Denk aan meer dan twintig workshops afgewisseld met plenaire inleidingen en verwerkingsmomenten. Het programma is gebaseerd op overvloed: je maakt keuzes wat je het meest interesseert en laat de rest aan anderen. We menen dat die veelheid een goede afspiegeling is van de variëteit en waarde van die systeemblik bij hedendaagse vraagstukken.

De studieweken worden in elkaar gezet door Leike van Oss, Brechtje Kessener en ikzelf. We zijn ook alledrie aanwezig in die weken, maar niet evenveel. In de komende zomerweek hebben Brechtje en ik de leiding: we zijn dan de hele week aanwezig, verzorgen introducties, leiden discussies en denken mee met deelnemers. En natuurlijk hebben de gastdocenten een hoofdrol die in elk van de workshops een stroming van het systeemdenken uit de doeken doen.

Als je snel genoeg bent, is er plek in de eerstkomende week. Anders moet je wachten op de volgende editie. Kijk of de Sioo site voor meer details. En voor de laatste versie van de brochure die we updaten naarmate we dichter bij de datum komen. Klik hier. 

PS Er was onlangs ook een heel systeemfestival van twee weken bij Sioo. Klik hier voor een impressie.