actueel

Studieweek Systemen: voorjaars- & zomereditie 2020

De Sioo studieweek systemen zijn alweer gepland voor 2020: in de week van 6-10 april en in de week van 24-28 augustus.  Dat vindt plaats in een omgeving van bos en terras zodat we zowel buiten als binnen kunnen werken. Want werken is het: de week bestaat uit vijf aaneengesloten stampvolle dagen waarin allerlei stromingen van  het systeemdenken langskomen met vele gastdocenten.Denk aan meer dan twintig workshops afgewisseld met plenaire inleidingen en verwerkingsmomenten. Het programma is gebaseerd op overvloed: je maakt keuzes wat je het meest interesseert en laat de rest aan anderen. We menen dat die veelheid een goede afspiegeling is van de variëteit en waarde van die systeemblik bij hedendaagse vraagstukken.

De studieweken worden in elkaar gezet door Leike van Oss, Brechtje Kessener, TimStevens en ikzelf. We zijn in de regel ook alle vier aanwezig in die weken, maar niet evenveel (alleen dit voorjaar ben ik even niet van de partij). In de voorjaarsweek hebben Brechtje en Tim de leiding, in de augustusweek doen Leike en ik dat. Dat duo is dan de hele week aanwezig, verzorgen introducties, leiden discussies en denken mee met deelnemers. En natuurlijk hebben de gastdocenten een hoofdrol die in elk van de workshops een stroming van het systeemdenken uit de doeken doen.

De ervaring van afgelopen weken is dat ze vollopen. Dus als je mee wil doen, is het goed niet tot het laatste moment te wachten met aanmelden. Anders moet je wachten op de volgende editie. Kijk of de Sioo site voor meer details. En voor de laatste versie van de brochure die we updaten naarmate we dichter bij de datum komen. Klik hier.