Associaties

Ik werk als zelfstandige, maar niet alleen.

De meeste werkzaamheden verricht ik in samenwerking met anderen. Er zijn er formele samenwerkingsverbanden: organisaties waar ik mee geassocieerd ben, lid van ben of bij geregistreerd ben. Samenwerking vindt verder plaats in een informeel netwerk van verwante adviseurs, opleiders en academici dat veel breder is dan die formele associaties. Tot slot zijn er open opleidingen die ik mee vormgeef of een vaste rol in speel. Ik beperk me hieronder tot langjarige stabiele samenwerkingsrelaties: je komt er meer over te weten door ze aan te klikken.

organisaties

Er zijn twee organisaties waar formeel mee geassocieerd ben. Ze helpen mij om voeling te houden, nieuwe mogelijkheden te spotten en initiatieven op te zetten. En vice versa.

  • Associate partner Twynstra Gudde. Wij werken samen op adviesvlak, vooral als ze veranderkundig zijn. Ik ben betrokken bij het kenniscentrum Veranderkunde van dit bureau.
  • Associate partner Sioo. Wij werken samen op opleidingsvlak. Ik ben hier betrokken bij verschillende opleidingen. Ook ben ik lid van de wetenschappelijke raad in actief in het netwerk voor actieonderzoek.

Verder heb ik een aantal lidmaatschappen op de grens van wetenschap en praktijk. Zo ben ik lid van de wetenschappelijke raad van de Orde van Organisatie Adviseurs (OOA) en tevens kernlid van de orde. Ik ben lid van de redactieraad van het blad Management & Organisatie en van het blad Waardenwerk, lid van het onderzoeksplatform van Sioo, lid van de Academy of Management, lid van het werkveldenoverleg Kritische Organisatie en Interventie Studies (Kois) van de Universiteit van Humanistiek, en lid van de Creative Board van de Academy of Information & Management. Ik ben als adviseur geregistreerd als ‘certified management consultant’ (CMC) en als opleider opgenomen in het centraal register kort beroepsonderwijs (CRKBO).

beroepsbeoefenaars

Ik werk met veel mensen samen en dat is genieten. Ik wil er hier een aantal noemen waar dat frequent of lang het geval mee is. De meesten zijn niet werkzaam bij bovengenoemde organisaties. Ik kan elk van harte aanbevelen.

open opleidingen

Ik participeer in verschillende opleidingen van Sioo, vaak over veranderen, complexiteit of actieonderzoek. Ik zette daar de tweejarige masteropleiding ‘Advanced Change Methodologies’ (ACM) mee op en was tien jaar lang lid van het kernteam. Ook draag ik daar bij aan het netwerk van onderzoekers.

Verder ben ik langdurig betrokken bij managementprogramma’s in Denemarken van de Copenhagen Business School (CBS), de Vlerick Business School en de Technical University Denmark (DTU).

Via Focus Conferences geef ik elk jaar een driedaagse cursus ‘Veranderkunde voor gevorderden met het boek ‘plezier beleven aan taaie vraagstukken’  als leidraad. Ik maak ook deel uit van de jaarlijks terugkerende Collegereeks Veranderkunde.

Ik speel een vaste rol in de masteropleiding Sociale Interventie van het Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (Lesi). In deze opleiding richt zich dat vooral op het doen van onderzoek in en naar de eigen praktijk. Ik ben verder een vaste docent in het Programma Executive Master in Information Management (Emim) van de Academy for Information & Management (een spinn-off van de Universiteit van Amsterdam)

Daarnaast zijn er allerlei incidentele opleidingen, workshops en lezingen. Waar die open toegankelijk zijn  kondig ik die aan bij ‘actueel’. Waar die als videocolleges vrij toegankelijk zijn, plaats ik ze bij mijn audiovisuele publicaties.