actueel

ACM Programma Sioo

Het vlaggeschip van Sioo is het tweejarige programma voor ervaren veranderaars. Het is het oudste programma maar is met de tijd meegegaan.De master opleiding richt zich op het hanteren van complexe vraagstukken en hoe je je daarin kan onderscheiden als adviseur.Er wordt stilgestaan bij de ambachtelijkheid van het vakmanschap, maar ook wordt iedereen uitgedaagd zijn eigen werkwijze verder te onderzoeken en te onderbouwen. Het professionele netwerk wordt versterkt en er is aandacht voor persoonlijke groei.

De leergang wordt mee vormgegeven met deelnemers en is daardoor elke keer weer anders. Bovendien evolueert hij ook in de jaren. Enkele jaren geleden schreef ik een artikel over hoe we het trachtten vorm te geven en welke lessen we daaruit trokken: dat vindt je hier. Een up to date en gelikte brochure vindt je door hier te klikken.

Ik kan de leergang van harte aanbevelen. Ik heb er tien jaar intensief aan meegewerkt als kernteam van de opleiding. Dat doe ik nu een tandje minder door als gastdocent te participeren. Het huidige kernteam bestaat uit Annemieke Stoppelenburg, Rene Brohm, Leike van Oss en Rob Hundman. En vele gasten.

De nieuwste groep zal naar verwachting in het najaar van 2016 weer van start gaan maar intakes zijn al gaande. Als je interesse en ook genoeg ervaring hebt, surf naar de ACM site en vraag een gesprek aan.