actueel

Actualiteitscollege LESI

Samen met Nicolette Engbers (bestuurder Altra) verzorg ik op 25 mei 2016 het actualiteitscollege van het Landelijk Expertise Centrum Sociale Innovatie. Het programma neemt een dag in beslag en gaat in op de veranderdynamiek van de decentralisaties en hoe je daar met actieonderzoek een goede bijdrage aan kan leveren.

Meer in het bijzonder zullen we ingaan op actieonderzoek dat we recent samen deden naar de leefwereld van de jeugdzorg. Het onderzoek werd verricht ten behoeve van het collectief van Amsterdamse jeugdzorgbestuurders – vanuit het streven om voeling te houden met de praktijk en daar het eigen bestuurlijk handelen op af te stemmen. We zullen een deel van de dag besteden aan de inhoudelijke uitkomsten van dat onderzoek, daarnaast gaan we in op actieonderzoek als methode. Er zal echter ook ruim gelegenheid zijn voor discussie.

De actualiteitscolleges van Lesi worden meermaals per jaar georganiseerd. Het programma van dit voorjaar vindt je kan je hier downloaden: Erik van de Loo, Aukje Nauta, Joep Dohmen en Noelle Aarts spelen daarin ook een rol. Allemaal ergens tussen 1 februari en 7 juni. De groepsgrootte is beperkt. Je kan je aanmelden via Lesi: klik hier.