actueel

Emiritaatscollege Léon de Caluwé

Zet het in je agenda: vrijdag 29 mei 2015 om 15.45 bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Dan geeft Léon de Caluwé zijn afscheidscollege als hoogleraar vanwege zijn 65e levensjaar.  Hij zal drie kwartier terug kijken op het vakgebied en ongetwijfeld aanwezigen wat boodschappen meegeven wat er nog wenselijk is de komende jaren. Ik verwacht een mooi verhaal, dus zeer de moeite om te komen luisteren.

Het is  ook een moment om veel vakgenoten te zien en stil te staan bij het afscheid van een kanjer in ons vakgebied. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld maar het lijkt me onomstreden te zeggen dat Léon een ferme invloed heeft gehad afgelopen decennia waarmee hij klanten en collegae veel heeft gebracht. Hij schreef een hele boekenkast bij elkaar die we gebruiken en waar ik soms wat aan mee mocht schrijven.

Ik hoop dat de zaal zal uitpuilen, de receptie nadien uit de hand loopt en de Amsterdamse Zuidas zwart ziet van de adviseurs en onderzoekers op het gebied van veranderen. De zaal kan 1000 mensen hebben dus ruimte genoeg. Je verlaat de ruimte bovendien met weer een veranderboek erbij van Léon en 20 vakgenoten…

Wees erbij. Pak een stoel in de Aula aan de Boelelaan  1105 om half vier. Luister een uur. En drink nadien een glas samen met me. Klik hier voor de uitnodiging: dan weet je alles wat je moet weten…

Nawoord:

Het afscheidscollege is inmiddels een even geleden. Het was een combinatie waarin Leon fysiek aanwezig was maar het verhaal op video werd vertoond. Die video is nu ook voor een breder publiek te bezien: