actueel

Als G.O.D. in adviesland

Op 25 mei vierde Léon de Caluwé een 25 jarig jubileum bij Twynstra Gudde. Normaliter  is dat vooral iets met cake en foute toespraakjes voor de binnenkring. Maar dit keer was het een conferntie met een vooruitblik en terugblik op de disciplines veranderkunde, advieskunde en gaming: de drie terreinen waar Léon zich sinds jaar en dag verdienstelijk op maakt.

Met zo’n honderd aanwezigen en met bijdragen van mensen als Annemieke Stoppelenburg, Richard Duke en Marjolijn van Traas (gaming), Kim Grinwis en Hans Anderson (advisering), ikzelf en Jaap Boonstra (veranderkunde) werd het ook een verassend inhoudelijk gesprek. De toonzetting – onder regie van Wilfrid Opheij en Hein Abeln – was bij vlagen echter ook ontroerend en nabij. Léon heeft toch wel erg veel voor het vak en collegae gedaan zo onderhand. Na twintig jaar optrekken kan ik dat alleen maar beamen.

Er is een verslag van de conferentie gemaakt dat eigenlijk toch te leuk is om tot intimi te beperken: dus heeft Twynstra Gudde het doorbladerbaar en downloadbaar op het internet gezet onder de titel ‘Als G.O.D. in adviesland’. Voor de verwarring toeslaat: G.O.D. slaat op de gaming term ‘the Game Overall Director’…