actueel

Deeltijd Masteropleiding VUCA-Academy

VUCA Academy verzorgt een masteropleiding ‘Managing Information & Sustainable Change’ in samenwerking met de Radboud Universiteit. De gehele opleiding duurt 1,5 jaar, maar je kan ook (los) per semester op intekenen. Er doet een mix van docenten aan mee. Ik mag vijf keer met deelnemers in de slag tijdens het derde semester over onderzoekend werken rondom het hoofdthema van dat semester: het integreren en borgen van vernieuwing. Dat onderzoekende zit overigens verweven in de hele opleiding: in het eerste en tweede semester pakken Floortje Basten en René Brohm dat op.

De groepen zijn klein, de programmaleiding door Anna Snel is uitstekend en de masteropleiding zit goed in elkaar – ook omdat deze doorbouwt op succesvolle eerdere masteropleidingen.

De opleiding is ontwikkeld voor mensen die een stevige rol pakken in het informatietijdperk, verruimt de blikken stevig maar steunt deelnemers ook om in hun praktijk aan de slag te gaan met die ideeën in hun praktijk. Je kan elk jaar zowel in januari als in juni instappen – ook nu weer. Klik hier voor meer informatie over het programma, de brochure en zo meer. 

VUCA Academy heeft meer programma’s en staat als geheel onder de bezielende leiding van Anna Snel. De term VUCA is een acronym voor ‘volatile, uncertain, complex en ambigious’ en staat daarmee voor veel hedendaagse vraagstukken en het tijdperk waarin we leven. De Academy in de huidige vorm bestaat een paar jaar, maar heeft stevige wortels. Anna leidde jarenlang masterprogramma’s vanuit de Academy for Information & Management waar ze al nauw optrok met Rik Maes. De school ontwikkelt en verzorgt programma’s op het gebied van complexe verander- en innovatievraagstukken in het informatietijdperk. Aan die laatste term zie je dat ze hun wortels dus niet verloren hebben. Maar ook design thinking en ludodidactiek (om maar wat te noemen) zitten in het hart van hun programma’s.