actueel

Interactieve dag over ‘Leren Veranderen’ voor leidinggevenden

Op 28 januari is er een eenmalig een speelse dag over de fundamenten van de veranderkunde in Utrecht. 

Iedereen heeft met verandering te maken, maar weinigen hebben er zomaar hun vak van gemaakt. Wil je als leidinggevende beter opgewassen zijn tegen de veranderingen die op je afkomen? Wil je je omgeving meer naar je hand zetten? Dan helpt het om een goed besef te hebben van veranderkundige fundamentals. Het handboek “Leren Veranderen” van mijzelf en Léon de Caluwé is al twintig jaar toonaangevend als het gaat over die fundamenten: het meervoudig kijken naar organisaties en het ambachtelijk vormgeven van verandering. Dat boek is recent volledig vernieuwd in een derde editie.

Ter gelegenheid van die nieuwe editie is deze masterclass een eenmalige gelegenheid om met een van de auteurs een dag lang op te trekken en kennis te nemen van de fundamenten en hoe die zich in de tijd hebben ontwikkeld. De dag bied je een overzicht van de belangrijkste ideeën, geeft voorbeelden hoe je ermee werkt en stelt je in staat jezelf en jouw werkwijze te toetsen.

Het karakter van de dag is speels: een combinatie van minilezingen, oefeningen en interactie. Om toch genoeg tempo te maken verlangen van deelnemers dat ze vooraf wat inlezen en wat huiswerk doen. Natuurlijk krijg je verandering vooral in de vingers door ermee aan de slag te gaan: daartoe krijg je ook het boek mee met een kennissite met veel uitleg, oefeningen, instrumenten en dergelijke. Zie de masterclass dus als een soort impuls voor jouw ontwikkeling erheen en erna.

Voor meer informatie: zie de site van management impact. Er is een begrenzing in aantal deelnemers, dus schrijf je tijdig in als je zeker wil zijn van een plek. Wie dat binnenkort doet, krijgt ook als extra het boek ‘Iedereen Verandert’.

PS: de dag is inmiddels geweest, maar een een verslag ervan is inmiddels ook geblogd: klik hier.