actueel

‘Leren Veranderen’ anno 2019!

Het populaire handboek dat in 1999 voor het eerst uitkwam is geheel herzien. De derde editie bestaat dit keer zowel uit een handboek als uit een kennisbank. De essenties zijn behouden, maar we bieden je nu vier keer meer materiaal. En we hebben naar een manier gezocht waarin dat juist makkelijker toegankelijk kon worden.

Het boek is een geupdate versie van het oorspronkelijke handboek: het is aangevuld waar nodig, maar zaken die meer een naslag en uitweiding waren zijn naar de kennissite verplaatst. Zo is het boek wat overzichtelijker en korter. En beter vormgegeven inclusief veel rechtstreekse links op de boekpagina’s naar specifieke items op de kennissite.

Het boek vormt de conceptuele ruggengraat achter de kennissite. Die website bevat een wereld aan extra materiaal over thema’s zoals het werken met de veranderkleuren, het diagnosticeren en ontwerpen van verandering, de ontwikkeling van veranderaars en het omgaan met complexiteit: denk aan testen, videocolleges, kennisclips, oefeningen, cases, toelichtingen en verdiepingen. Dat is allemaal makkelijk navigeerbaar en zoekbaar gemaakt. Je kan daar browsen naar hartelust: dat past tenslotte in deze tijd. Zie hieronder een impressie…

We zijn blij met de uitgave. We hopen de lezers en gebruikers ook!

We zullen dit jaar aandacht besteden aan 20 jaar ‘leren veranderen’. Met enkele events, vaak voor specifieke groepen, zoals voor docenten die er op HBO of universiteiten over lesgeven (op de HvA), voor adviseurs en veranderaars in de praktijk (bij Sioo), voor de meebedenkers en de plek waar het begon (bij Twynstra Gudde), voor managers en bestuurders e.d. Ik zal daar op deze site steeds wat over plaatsen, dus browse ‘actueel’ even door.

En je kan de nieuwe editie hier ook bestellen.

PS. Wij hebben het zo herschreven dat boek en site steeds naar elkaar verwijzen. Wij denken dat dat krachtig werkt. Maar als je slechts interesse hebt in de site, kan je daar tegen beperkte kosten (binnenkort) toegang toe krijgen via de site zelf.