actueel

Masterclass Veranderen & Commununicatie

Logeion, de vereniging voor communicatie, organiseert in het Stadhuis Rotterdam op 26 juni een bijeenkomst over hoe communicatie veranderingen kan maken en breken. Met een keynote Hans Vermaak en een praktijkconfrontatie door Ruben Mensink (ProRail) en Ronald van de Vliet (gemeente Rotterdam). Guido Rijnja (gemeente Rotterdam) modereert de discussie.

Verandervraagstukken zijn divers. Gelukkig zijn er verschillende soorten veranderbenaderingen om daar recht aan te doen. Dat vraagt wel ‘matching’ en verstand van zaken om dat goed te doen, soms tegen de stroom in. Ook de daarmee gepaard gaande communicatie-inspanningen verschillen: je communiceert heel anders bij een bestuurlijke fusie dan bij een cultuuromslag.

De geloofwaardigheid staat of valt daarbij ook nog bij het niet ‘te mooi’ maken. Lukt het dilemma’s te delen, fair te zijn over schaduwkanten of zelfs mensen te verontrusten als dat nodig is? En is de communicatie ‘over de verandering’ in lijn met hoe er ‘binnen’ de verandering wordt gecommuniceerd? Vertellen we dat we klantvriendelijk zijn, of zijn we daadwerkelijk vriendelijker met onze klanten? Hoe krijg je congruentie voor elkaar? En blijft het verhaal te volgen als het ingewikkelder wordt?

Tijdens de masterclass wordt gezocht naar veranderinsteken waar communicatie in verweven zit. Hoe taaier de vraagstukken, des te crucialer (en interessanter!) de rol van communicatie binnen het proces wordt (en hoe minder vaak communicatie nog aan het stuur zit van de verandering lijkt het soms).

Hoe verschuift de rol van communicatieprofessionals en hoe maken zij de organisatie communicatiever? Wat betekent dat voor de grenzen van het vakgebied? En hoe legitimeren we het als we daar – in de ogen van anderen – stevig overheen gaan? Een mooie aanleiding voor een masterclass en stevige discussie over Verandermanagement & Communicatie!

Ga naar de site van Logeion voor meer informatie of om in te tekenen.