actueel

NIEUW BOEK .. en filmpjes

Iedereen verandert. Nu wij nog.” Zo heet mijn nieuwe boek. Het is iets bijzonders geworden. Waar gaat het over en wat kan je erin vinden? 

Ik zal er komende periode meer over vertellen. Het is een boek voor een breed publiek: zowel mensen die veranderen allang als hun vak zien, maar ook mensen die ineens de opdracht krijgen wat met verandering te doen en vooral ook al die mensen die er vrijwillig werk van maken in hun eigen omgeving. Het maakt daarbij niet uit of je werkt in zorg of dienstverlening, op werkvloer of in bestuurskamers.

Het boek laat zien hoe je in je in je directe omgeving het verschil maakt, hoe je de rest van de organisatie in een verandering meeneemt en hoe je zelf stevig genoeg in je schoenen staat om beide met succes te doen. Die drie uitdagingen zie je terug in de drie delen van het boek.

Het boek is niet simpel, want veranderen is niet simpel: je hebt er bagage bij nodig. Maar het is wel rechttoe rechtaan geschreven. Het vat een wereld van inzichten over veranderen, organiseren en leiderschap samen in korte teksten en voorbeelden, gebaseerd op dertig jaar ervaring en onderzoek. Alles wat je echt over verandering zou moeten of willen weten – en nu niet meer hoeft te vragen. Het is daarmee zowel het dunste als ook het volledigste boek dat ik ooit schreef.

De komende periode komt er zoals gezegd meer info over. Ik zal die op deze site en op de site ‘iedereenverandert.nl’ delen (waar nog veel meer over het boek in staat). Denk aan interviews en zo meer. Het ligt sinds 1 november in de winkel en is natuurlijk ook on line te bestellen: klik hier.

Hier alvast een paar korte introducties bij het boek, soms wat hortend en stotend. Maar het geeft je wel een indruk.

Over boek als geheel

Hoe pak je een vraagstuk effectief met direct betrokkenen aan? (Lessen die je in deel I van het boek vindt.).

Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing? (Lessen die je in deel II van het boek vindt.)

Hoe groei je zelf tot een krachtige veranderaar? (Lessen die je in deel III van het boek vindt.)