actueel

Geen kenniswerkplaats NSOB Vrijmoedig Vernieuwen

De jaar lange leergang die ik met Mark van Twist samen zou geven vanaf eind 2021 gaat niet door: het werkplaatskarakter met veel interactie, coproductie en improvisatie laat zich niet fijn combineren met een 1,5 meter samenleving of een digitale opzet. Het wordt er minder goed van. Dus schrappen we het, ook al leek er genoeg enthousiasme voor van deelnemers. Sorry.

Maar wat ons betreft, niet getreurd: wij broeden op andere vormen die meebewegen met de nieuwe tijden waarin onvoorspelbaarheid meer regel dan uitzondering is. En daarin niet aan kracht inboeten. Ga ervan uit dat je voor de zomer wat gaat horen. En reken niet op een lange vaste leergang, maar meer op snelle emergente programmering van allerlei losse contrasterende bijeenkomsten voor liefhebbers van ‘vrijmoedig vernieuwen’. (Het is er inmiddels: klik hier voor info…)

De opzet van de lange leergang gaat voor onbepaalde tijd de koelkast in. Geen idee of hij daar ooit nog uit komt. Op zich was hij wel fraai: een werkplaats tussen theorie en praktijk met een beperkte groep deelnemers. Een  lange leergang waarin veranderkunde en bestuurskunde samenkomen. Het was iets bijzonders in de zin dat het de enige leeromgeving is waar wij zo intensief in alles samen participeren.

We deden het eenmalig in 2019 en dat beviel goed en gaf ons genoeg inspiratie om het programma nog wat te verlengen en aan te scherpen.  Om er een beeld van te krijgen, heb ik er hier nog informatie van laten staan. Daarin zie je bijvoorbeeld hoe de negen bijeenkomsten (gespreid over een jaar) thematisch geordend zijn rond paradoxen die bij ons werk horen. Daartussen vindt de nodige actie en reflectie elders plaats door deelnemers. Zie hier de kleine flyer en de uitgebreidere brochure.