actueel

Pop-ups Vrijmoedig Vernieuwen tijdelijk in de pauzestand

We ronden onlangs de zevende dag lange pop-up af met weer een fris andere deelnemersgroep. De vraag kwam wanneer de volgende bijeenkomst aanstaande is. Ondanks het plezier wat we erin hebben lassen we een pauze in voor deze NSOB bijeenkomsten rond heel wisselende onderwerpen. Ze zijn niet van de agenda af maar de eerstvolgende zal op zijn vroegst in januari weer zijn, verwachten we. Je hoort snel meer zodra we meer weten.

De belangrijkste reden is dat de beide docenten, Mark van Twist en ikzelf, met een boek in de weer zijn en een stel onderzoeken. Dat piekt dit najaar. Dus vandaar.

Voor wie zich afvraagt wat het idee van een pop up eigenlijk is:

Stel je bij een pop up bijeenkomst een fysiek treffen voor van een dag bij de NSOB met andere vrijmoedige vernieuwers en met ons: Hans Vermaak en Mark van Twist.

Per keer staat tijdens zo een pop up bijeenkomst een bijzonder thema centraal dat aansluit bij kwesties die wij zelf in onderzoek- en advieswerk tegenkomen en die we graag samen met anderen verder willen verkennen. Het zijn altijd thema’s die raken aan complexe opgaven. Alleen daarom al is het denken erover nooit ‘af’ – ook voor onszelf niet.  Dit maakt het verloop van de pop up bijeenkomsten (ook voor ons) niet geheel voorspelbaar, al is het ontwerp wel steeds op maat.

De pop up reeks is opgezet voor mensen die zich net als wij druk maken over complexe opgaven, daar met enig succes in hun eigen omgeving aan werken en die graag leren om dat nog krachtiger te doen. Deze mensen kunnen af en toe een rustige ontmoeting en stevige kost wel gebruiken. Met stevige kost bedoelen we ideeën die recht doen aan de complexiteit van ons werk. En met een rustige ontmoeting bedoelen we een moment weg van de dagelijkse drukte, voor een onderzoekend gesprek om die stevige kost te relateren aan de eigen ervaring.

Een impressie van eerdere onderwerpen:

  • Ongemakkelijke paradoxen
  • Incommensurabiliteit
  • Wat zou Taleb ervan zeggen?
  • Tegen de stroom in, voor de goede zaak
  • Schaal maken (een dubbele pop-up)
  • Zeven manieren om je te verhouding tot de omgeving…