actueel

Kleurendenken anno NU

Als je denkt dat je het kleurendenken al kent, lees dan deze publicatie eens. Dan ontdek je dat dat maar beperkt zo is. Na 20 jaar hebben we samengevat hoe je de vier toepassingen (diagnose, aanpak, zelfreflectie, communicatie) van het kleurendenken in verschillende mate van complexiteit kan doen. En hoe dat in zijn werk gaat. En daar vuistregels bij gegeven. En ook het kleurendenken geplaatst binnen de literatuur. En elke kleur (5+2) hernieuwd beschreven. Het stond niet eerder zo op papier.

De publicatie is kersvers en engelstalig: in de reputabele ‘Research in Organizational Development and Change’ (ROCD) series die eens in het jaar verschijnt de afgelopen 26 jaar. Daar komt steeds in te staan wat zijn waarde bewezen heeft. We zijn dus blij daar een plek gevonden te hebben. En we deden het huiswerk om na 20 jaar op te schrijven wat ‘kleurendenken anno nu precies inhoudt.

Veel mensen kennen het kleurendenken van veranderen. Soms hebben ze er kort mee kennisgemaakt, soms komt het langs in opleidingen, soms werken ze er mee in de praktijk. We weten dat zelfs mensen die er regelmatig werken of door Leon en mij zijn opgeleid, vaak niet zomaar weten hoe het zich sindsdien verder heeft ontwikkeld. En dat het kleurendenken juist bij complexe vraagstukken nu zijn waarde heeft.

Dus laat je verrassen. De tekst is stevige kost en ik beloof je dat het je een tijd lang aan het denken zal zetten. Klik hier voor de ROCD-tekst.  

Voor wie mee wil weten over de hele historie van het hele model en ‘hoe het zo gekomen is’ is een ander artikel relevant: klik hier.