actueel

Workshop Actieonderzoek in Vlaanderen

Op 15 april 2016 organiseert SEE (School of Expert Education) in Vlaanderen een open workshop actieonderzoek als hefboom voor duurzame ontwikkeling. De studiedag is bedoeld voor veranderaars ongeacht hun positie (adviseur, manager, medewerker) die zich willen verdiepen in het werken met actieonderzoek aan maatschappelijke innovatie. De dag-lange bijeenkomst wordt gehouden in Hasselt en is daarmee in eerste instantie gericht op mensen in Zuid Nederland en Vlaanderen (i.h.b. alumni van de CIGO opleiding aan de Universiteit Hasselt)

Het programma staat in de steigers. De ambitie is om een actuele ‘state of the art’ van actieonderzoek als veranderpraktijk vanuit de traditie van organisatieontwikkeling te brengen.  Je gaat ervaringsgericht aan de slag hoe je een actieonderzoek in de eigen werkomgeving start of bestudeert en bevraagt een concreet voorbeeldpraktijk. In parallelsessies diepen we vernieuwende thema’s uit zoals dilemma’s van onderzoekend veranderen, de dynamiek met multi-actor settings en de kracht van het sociaal constructionistisch paradigma

De dag wordt begeleid door onder meer: René Bouwen (emeritus hoogleraar Organisatiepsychologie aan de KU Leuven), Danielle Zandee (hoogleraar Duurzame Organisatieontwikkeling aan Nyenrode), Lieve Wens (zelfstandig organisatieadviseur en CIGO staflid) en ikzelf.

De dag wordt georganiseerd tegen bescheiden kosten. De details kan je vinden op de SEE site van de Universiteit van Hasselt. De groepsgrootte is begrensd, dus het is goed om tijdig aan te melden.