actueel

Sioo alumnimiddag: vraagstukken die van iedereen en van niemand zijn

Op 30 juni leid ik een middag voor (oud)-deelnemers van de langere Sioo-leergangen die vaak wel vertrouwd zijn met eerdere veranderkundige publicaties van mij. We gaan daarom in op ideeën die daarop doorbouwen en terecht komen in een volgend boek over vraagstukken die van iedereen en van niemand zijn.

Soms heb je een mooie praktijk of vernieuwing voor elkaar gekregen en vraag je je af hoe je die breder kan verspreiden. Of je ziet vraagstukken die jouw adviesklus of organisatiemuren overstijgen en je vraagt je af hoe hetgene dat jij doet daarmee te verbinden is.

In opleidingen en literatuur ligt er veel nadruk op hoe je iets moois realiseert binnen je eigen cirkel van invloed, juist ook als de vraagstukken taai zijn. Tegelijkertijd besef je dat je onderdeel bent van een groter geheel en dat je alleen samen met allerlei andere initiatieven het echte verschil maakt. Dat besef geeft ook ongemak, want hoe verbind je die initiatieven, zonder in oeverloze vergadersettings te vervallen? En van wie kan je verwachten dat ze daarop gaan sturen? Welke rol is er hierin voor jou weggelegd, welke mogelijkheden zijn er om schaal te maken en hoe maakbaar is dat eigenlijk?

Samen gaan we op onderzoek uit naar hoe je onderneemt in vraagstukken die van iedereen en niemand zijn. Verwacht geen pasklare antwoorden, maar wel andere manieren van kijken en zinnige vragen om met elkaar als vakgenoten onze tanden in te zetten.

Aanmelding staat open voor(oud)-deelnemers van Beroepsopleiding Management Consulting, Advanced Change Methodologies, In de Wind, Consulting Program & Community, (en deelnemers van) Advanced Consulting and Change en De Nieuwe Adviseur. Je kan dat doen op de Sioo site: klik hier.