actueel

Sioo Masterclass ‘logica van de lappendeken’

Op 7 maart geef ik bij Sioo een ochtend lang een masterclass over mijn nieuwste boek. Iedereen kan zich intekenen – tot het vol is.

Meer informatie plus aanmelding kan via sioo: klik hier. 

Hier alvast hoe we de aankondiging hebben verwoord:

De logica van de lappendeken

Een masterclass over verbindingswerk rond vraagstukken die van iedereen en van niemand zijn.

Wat als de traagheid en onmacht die we soms ervaren rond complexe vraagstukken niet alleen beantwoord wordt met grote transitie – en veranderplannen, maar die plannen ook aan die traagheid en onmacht bijdragen? Kunnen we beter begrijpen waarom dat gebeurt? En is er dan een andere denkwijze voor dat soort veranderingen voor handen? En hoe vertaalt die zich naar een handelspraktijk?

De bijeenkomst bestaat uit twee beknopte lezingen. De eerste lezing gaat in op de lappendeken als netwerkperspectief: een wilde verknoopt respons op complexe vragen. De tweede lezing gaat in op een handelwijze: dat velen rondom hun eigen lokale praktijk aan verbindingswerk doen. We staan dan stil bij een van de zes activiteiten in de verbindingscyclus die daarbij houvast biedt. Na elke lezing maken we tijd voor reflectie over de betekenis voor de praktijk in kleine groepen en/of plenair.