actueel

Studieweek Systemen: zomereditie 2020

De Sioo studieweek systemen is alweer gepland voor 2020 in de week van 24-28 augustus onder leiding van Leike van Oss en ik. Dat vindt plaats in een omgeving van bos en terras zodat we zowel buiten als binnen kunnen werken. Want werken is het: de week bestaat uit vijf aaneengesloten stampvolle dagen waarin allerlei stromingen van  het systeemdenken langskomen met vele gastdocenten.

Denk aan meer dan twintig workshops over stromingen in het systeemdenken afgewisseld met plenaire inleidingen en verwerkingsmomenten. Het programma is gebaseerd op overvloed: je maakt keuzes wat je het meest interesseert en laat de rest aan anderen. We menen dat die veelheid een goede afspiegeling is van de variëteit en waarde van die systeemblik bij hedendaagse vraagstukken.

De studieweken worden in elkaar gezet door Leike van Oss, Brechtje Kessener en ikzelf. We zijn in de regel ook allemaal aanwezig, maar niet evenveel. In de komende week nemen Leike en ik het voortouw, een volgende keer wisselt dat weer. Wij beiden zijn de hele week aanwezig, verzorgen introducties, leiden discussies en denken mee met deelnemers.

Als je mee wil doen, is het goed niet tot het laatste moment te wachten met aanmelden. Want de laatste paar jaar loopt de week steevast vol. Kijk in de brochure voor de opbouw van de week. Via de Sioo site kan je je aanmelden. Mocht er nog laatste bijstellingen in de brochure zijn, dan vindt je daar de allerlaatste versie.