actueel

Studieweek Systemen in januari 2021

De Sioo studieweek systemen is herpland naar 25-30 januari 2021. De opzet waarin veel studenten en docenten in steeds wisselende combinaties met veel sociaal verkeer zichzelf onderdompelen in de systeemdenken leek ons niet geschikt om in het voorjaar of in de zomer van 2020 in Covid19 tijden door te zetten. We gaan er nu voor om dat alsnog te doen in januari ofwel in ongewijzigde opzet ofwel in een meer Coronabestendige opzet. Kortom: het moet gek lopen als hij dan niet doorgaat. De week vindt wederom plaats onder leiding van Leike van Oss en mijzelf in de bossen bij Doorn waar we zowel binnen als buiten werken. 

Want werken is het: de week bestaat uit vijf aaneengesloten stampvolle dagen waarin allerlei stromingen van  het systeemdenken langskomen met vele gastdocenten. Denk aan meer dan twintig workshops over stromingen in het systeemdenken afgewisseld met plenaire inleidingen en verwerkingsmomenten. Het programma is gebaseerd op overvloed: je maakt keuzes wat je het meest interesseert en laat de rest aan anderen. We menen dat die veelheid een goede afspiegeling is van de variëteit en waarde van die systeemblik bij hedendaagse vraagstukken.

De studieweken worden in elkaar gezet door Leike van Oss, Brechtje Kessener en ikzelf. We zijn in de regel ook allemaal aanwezig, maar niet evenveel. In de komende week nemen Leike en ik het voortouw, een volgende keer wisselt dat weer. Wij beiden zijn de hele week aanwezig, verzorgen introducties, leiden discussies en denken mee met deelnemers.

Als je mee wil doen, is het goed niet tot het laatste moment te wachten met aanmelden. Want de laatste paar jaar loopt de week steevast vol. Klik hier voor de brochure. Via de Sioo site kan je je aanmelden. Mocht er nog laatste bijstellingen in de brochure zijn, dan vind je daar de allerlaatste versie.