actueel

Ferm E-Book Circulaire Economie Vrij Toegankelijk

Plan C in Vlaanderen heeft al heel wat vlieguren gemaakt om duurzaamheid in Vlaanderen te agenderen en realiseren. Na een aantal jaren brengen ze nu een e-book uit met een verzameling van hun ervaringen, inzichten, voorbeelden. Het inspireert zonder meer. Je vindt het e-book door hier te klikken. Leesbaar op PC & Tablet.

Je vindt er bijna 120 interactieve pagina’s over circulaire economie, de performance revolutie, community vorming en systeeminnovatie. Interactief, want je kan er op allerlei manieren doorheen, video’s kijken, doorlinken naar het web en meer. Als je goed bladert kom je ook mij nog wel tegen met onderdelen van een lezing die ik eerder voor Plan C gaf: zie hier die lezing op mijn site. 

Plan C is een netwerk van bedrijven, actievoerders, overheden, kennisinstellingen en consumenten die gezamenlijk bezig zijn met duurzaam materialenbeheer via experimenten, kennisvorming, netwerkuitwisseling. Allemaal met een systemische blik. Ze doen dat met lange adem, engagement en effect. Daar kunnen we dus van leren. Wil je meer over ze weten, dan kan je surfen naar hun site

Het proces van totstandkoming is trouwens ook interessant: allemaal via Crowdfunding gedaan. En dat loopt met zo’n gemeenschap achter je dan ook meteen harder dan verwacht. Mooi om te zien.