actueel

Sioo Masterclass ‘Leren Veranderen anno nu’

Op vrijdag 13 september mag ik een ochtend lang een masterclass geven over ‘Leren Veranderen anno nu: wat we (nog niet) hebben geleerd over organiseren en veranderen’. Het past in een reeks van enkele masterclasses die Sioo jaarlijks organiseert. En de aanleiding is dat het handboek ‘Leren Veranderen’ 20 jaar na de eerste verschijning in een derde editie is uitgekomen. Tijd om stil te staan bij de belangrijkste ideeën, latere ontwikkelingen en terugkerende misverstanden.

Het is ook een moment om te vieren dat de nieuwe editie er is: nu als combinatie met kennissite en app, waardoor enerzijds de ideeën strakker in het boek zijn neergezet maar een wereld aan materiaal er op de kennissite bij beschikbaar is gekomen die in al die jaren is ontwikkeld. In bescheiden kring van mede-bedenkers en opleiders is er stil gestaan bij de lancering, maar dit is het moment om het te doen met de bredere gemeenschap van veranderaars en adviseurs.

Ik hoop dat het een mooie ochtend mag worden. De bijeenkomst schijnt inmiddels aardig volgeboekt, maar je kan het altijd nog proberen door op de site van Sioo te kijken of even met ze te bellen. De kosten zijn beperkt en je krijgt het nieuwe boek er meteen bij!