publicaties


Videocast ‘Iedereen Verandert’

Hans Vermaak bij MI Academy, 2020

Een lezing van zo’n tachtig minuten rond het boek ‘Iedereen verandert – Nu wij nog’. Ik schets de belangrijkste thema’s van het boek – dat het dunste en breedste boek is dat ik ooit over veranderen schreef. Zie zowel de videocast als introductie die hopelijk naar meer smaakt.

Na een intro van zo’n tien minuten van het boek als geheel, ga ik vooral op twee van de drie delen in: hoe je lokaal met betrokkenen een vraagstuk effectief verandert (deel I) en hoe je de bredere omgeving daaromheen daarin meeneemt (deel II). Minder aan bod komt hoe je jezelf als veranderaar ontwikkelt zodat je krachtig genoeg in de schoenen staat om dit te doen (deel III).

De videocast was eigenlijk bedoeld als webinar, maar toen bij het uitzenden vanuit de TV studio het internet van de hele stad eruit klapte, maakte we er een videolezing van. Het verklaart echter wel dat er een gespreksleider (Eduard) naast me zit, dat er soms reflectievragen tussen zitten (die eerst ‘polls’ waren richting deelnemers) e.d. Een ge├»mproviseerde videocast dus. Maar hij is zo gek nog niet. En vandaar dat die on line staat.

Wil je eigenlijk beter weten waar de video over gaat, lees dan het boek. Het is als harde kaft en als ebook. Klik hiernaast.

  bestel