publicaties


Kennisclips over ‘Experimenteren & Opschalen’

Schultz, Ophoff, Huiting, Vermaak, Scherpenisse en van der Steen, NSOB 2021

Een jaar lang onderzoek naar de dynamiek van experimenteren en opschalen rond maatschappelijke vraagstukken door Nsob: daar gaan deze kennisclips over.

Klik hier als je net even wat meer wil lezen over de publicatie zelf. Want hier vind je enkel de videoclips. Er zijn er twee die op verschillende manieren het hele essay introduceren (kennisclip 0 en 1). Daarna gaat het netjes langs de delen van het essay: een toelichting over experimenteren (kennisclip 2), een toelichting over opschalen (kennisclip 3) en een toelichting over de relatie tussen beiden (kennisclip 4). Tot besluit vindt je dan een verhaal hoe je ermee aan de slag kan en de werkbladen bij het essay daarbij kan benutten (kennisclip 5).

Je ziet in de clips vrijwel het gehele team van onderzoekers langskomen met uitzondering van Mark van Twist. Mijzelf zie je langskomen bij de eerste introductie (kennisclip 0) en het verhaal over opschalen. Het is allemaal niet erg gelikt, maar dat hoeft ook niet altijd. Je krijgt er wel een kloppende korte weergave van wat het essay brengt.

Kennisclip 0: een introductie middels zeven vragen door Petra Ophoff, Jorren Scherpenisse en mijzelf.

Dan de ‘echte’ kennisclips (in de zin van een mini lezing), te starten met nummer 1: het essay in vogelvlucht door Martijn van der Steen.

Kennisclip 2: een uiteenzetting over experimenteren door Jorren Scherpenisse en Petra Ophoff

Kennisclip 3: een toelichting van mij over opschalen.

Kennisclip 4: een verhaal over de relatie tussen beide begrippen door Martin Schulz en Marije Huiting

En tot slot: kennisclip 5: hoe je ermee aan de slag kan en de werkbladen kan benutten. Door Martin Schulz.

Alles staat overigens ook op de website van Nsob zelf: klik daartoe hier.