actueel

Oogst van afgelopen jaar in een oogopslag

Er kwamen weer stel teksten en videolezingen bij van mijn hand/mond het afgelopen (voor)jaar. Ik heb ze op een rij gezet voor wie dat fijn vindt.

Er zijn er een tweetal over je verhouden tot maatschappelijke opgaven: een stevige lezing over wereldverbetering en een NSOB boekje over experimenteren en opschalen (plus kennisclips). Dit najaar komt daar als het goed is nog een boekje bij over het tijdig signaleren van externe ontwikkelingen.

Daarnaast waren er twee bijdragen aan na jaren nieuw uitgegeven dikke canons (met nieuwe inhoud dus ook). Ten eerste een stevig maar voor een breed publiek leesbaar verhaal over ‘meervoudigheid voor beginners en gevorderden’ in het canon van veranderen. En daarnaast een verhaal over het werken met paradoxen in het nieuwe canon van leren & ontwikkelen. Dit najaar zal ik met Mark van Twist ook een Pop Up Bijeenkomst leiden om samen het werken met paradoxen verder te verdiepen.

Verder waren er nog twee andere boekbijdragen: een in het nieuwe boek over ‘het schone’ in organiseren en begeleiden onder de titel ‘mooi is anders’ en daarnaast een herschreven nieuwe uitgave (na twintig jaar) van de ‘werelden achter de zorg’.

Tot slot waren er nog een stel video/podcast en interviews. Ten eerste eindelijk een fatsoenlijke videolezing over het boek ‘iedereen verandert’. Daarnaast een videocast over patroonherkenning via verhalen waar ik zelf blij van wordt. En nog een podcast over transities in zorg en welzijn, twee videocasts over advieskunst (over aan- versus afleren en over het belang van inlezen) en drie kleine videocasts over leiderschap (deze laatste niet voor iedereen toegankelijk). En natuurlijk iets over covid…

Als laatste nieuwtje zijn er twee professionaliseringsreeksen die na de zomer zullen starten. Enerzijds de toegankelijke reeks ‘Pop-Up reeks Vrijmoedig Vernieuwen’ met Mark van Twist: vier dag lange bijeenkomsten tussen zomer en zomer die we steeds twee maanden van te voren aankondigen en waar je per keer op intekent. Anderzijds de een nieuwe reeks ‘Theorie-ateliers’ met Leike van Twist die meer voor mensen is die van stapels leeswerk houden waarover we dan samen in gesprek gaan (klik hier voor info van de huidige reeks). Voor deze reeks van 5 bijeenkomsten -gespreid over anderhalf jaar – teken je vanaf dit najaar in. Meer nieuws over dat laatste volgt eind van de zomer.